Feda Sohbet 2016

Mahmut Tuncer Kimdir,Mahmut Tunçer Resimleri Fotoğrafları Görüntüleri,Mahmut Tuncer Şarkıları Filmleri Hayatı,Albümleri,Urfalı Sanatçılar,Sesi Güzel

Mahmut Tuncer (5 Mayıs 1961, Şanlıurfa) şarkıcı, besteci ve sunucudur.
Hayatı
Ailesinin beşinci çocuğu olarak doğmuş. Küçük yaşlardan itibaren futbol ile ilgilenmeye başladı. Gelen zaman ile birlikte profesyonel oyuncu olarak Urfaspor'da görev aldı. Hayatını futbolcu olarak devam ettiren Mahmut Tuncer'in ses sanatçısı olmaya dair hiçbir düşüncesi yokmuş.
Amatör olarak arkadaş toplantılarında şarkı söylediği zamanlarda arkadaşları tarafından sesi çok beğeniliyordu. 11 Nisan 1979 yılında Urfa'nın kurtuluşunu kutlamak amacı yapılan gecede, İbrahim Tatlıses'in gelmemesi ile Teknik direktörü onun sahneye çıkmasını önerdi, ve Mahmut Tuncer sahne aldı.
İzzet Altınmeşe, Bedia Akar Türk, Selahattin Alpay gibi ünlü sanatçıların o yıllarda menajerliğini yapan Mehmet Ali Yanıkoğlu Ankara'dan Urfa'ya gelir, Mahmut Tuncer ile tanışır, ona "Seni sanataçı yapmaya geldim" der ve Ankara'ya götürür. Günlüğü 2500 TL'ye bir pavyonda çalışan sanatçı. Orada sahne alan Belkıs Akkale Mahmut Tuncere halk müziğinin ne olduğunu öğrettiler. 1979 yılında TRT Radyosu'nun açmış olduğu sınavlara katılarak birinci oldu ve 1980 yılında Uyandım Sabah İle adlı ilk albümünü çıkarttı. Gelen süreç ile birlikte hemen hemen her yıla bir albüm çıkartmış.